mr. J.M.C. Wessels

mr. J.M.C. (John) Wessels houdt zich voornamelijk bezig met arbeidsrecht en (jeugd)strafrecht. Hij is in 1994 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Vanaf 1995 tot 1 januari 2013 is hij werkzaam geweest als advocaat in Zwijndrecht bij het voormalige kantoor Høvig & Wessels Advocaten. Na de beroepsopleiding advocatuur heeft hij in 2004 de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit met succes afgerond. In 2006 heeft hij de specialisatiecursus Strafrecht voltooid en in 2011 de PALA II. mr. Wessels mag zich dan ook specialist arbeidsrecht en specialist strafrecht noemen.

mr. Wessels is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA). Hij is bestuurslid van de vereniging van strafrechtadvocaten te Dordrecht “De Strafpleiters” en lid overleg sector strafrecht Rechtbank Rotterdam/Dordrecht, Openbaar Ministerie en balie.

Omdat hij belang hecht aan maatschappelijke betrokkenheid vervult hij een aantal commissiefuncties bij verschillende verenigingen in Zwijndrecht en omgeving.